Segedínsky guláš za 25 minút v tlakovom hrnci

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové mäsko, cibuľa, olej, kapusta, červená paprika, soľ, peper, bujón,smotana a múka. a ešte trošku vody množstvo mäsa a kapusty ako kto má rád... ja teda veľa, lebo gulášik jeme minimálne 3 dni a chutí nám viac odstatý = to asi nieje spisovné ale chápeme sa nie?
POSTUP PŘÍPRAVY
viď obrázkový postup
 |
toto potrebujeme |
 |
rovno v tlakovom hrnci na oleji speníme cibuľu, čoskoro pridáme na kocky nakrájané mäso a obielime. |
 |
pridáme červenú papriku, peper a soľ a hneď potom aj podlejeme troškou vody, aby nám paprika nezhorkla. |
 |
hneď potom pridáme kapustu a dolejeme vody, aby bola kapusta "voľná". ešte pridáme bujón. |
 |
hrniec uzavrieme, na najväčšom plameni necháme natlakovať na najvyšší tlak (u mňa druhý červený prúžok), hneď stíšime plameň na najslabšie a stopneme si 8 minút. Medzitým si rozmiešame smotanu s múkou. hneď potom hrniec odtlakujeme rýchlo, tým, že hrniec dáme do dresu a na vrchnák pustíme prúd studenej vody.
Hrniec otvoríme, zapneme plyn a vlejeme do hrnca smotanu s múkou. premiešame, hrniec uzavrieme a počkáme kým nepočujeme že gulášik vrie. teda počuť že buble, vypneme plyn.. otvoríme hrniec |
 |
a hotovo
dobrú chuť |