Tvarohový celozrnný koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CELOZRNNÉ PIŠKÓTY: 52g masla, 50g trstinový cukor, 2 žĺtky, 40g celozrnnej múky, 5 g prášku do pečiva TVAROHOVÉ POSCHODIE: 250g nízkotučný tvaroh, vajce, 10g trstinový cukor, 1 vanilkový cukor, štvrtina palmarinu, 500ml nízkotučného mlieka, 15g želatiny, ovocie podľa výberu (ja som dala banán a zavárané čučoriedky), kto chce ozdobovať - tekuté granko alebo toztopená čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup na tento výborný koláčik som obkukala tu na mimibazare, ale keďže som ako môj muž hovorí - psychicky narušená :-) , teda podrobujem detailnej kontrole každú kalóriu - upravila som si ho do zdravšej podoby.
 |
Nachystáme si všetky ingrediencie a predtým než sa pustíme do práce, hneď si rozohrejeme pec na 160 stupňov. |
 |
Ideme robiť podklad koláčika s pracovným názvom - celozrnné piškóty. Do misy dáme 52g masla, 50g cukru a dva žĺtky a zmes vymiešame do penista. Ďalej pridáme 40g múky a 5g prášku do pečiva a ešte raz detailne vymixlujeme. |
 |
Cesto vylejeme do malej formy - lebo je ho málo, tak aby nám nevznikol veľmi tenký plát... a šupneme na chvíľku do pece. Mne sa dnes dohotova pieklo 20 min. |
 |
Tak tu už je upečený celozrnný piškót. |
 |
Vykrajovala som z neho takéto kolieska, ktoré sa rozložia na dno formy. Keď nemáte guľatú vykrajovačku nevadí, jednoducho nakrájajte na kocky, pásiky, alebo iné geometrické tvary a poukladajte na dno kruhovej formy. |
 |
Na piškóty naukladajte ovocie dľa vlastného výberu. Ja som dnes použila banán a čučoriedky, ale už som koláčik skúšala aj s mrazenými malinami, zaváranými broskyňami a zaváranými hruškami, ktoré som posypala makom. Koláčik bol vždy výborný... |
 |
Z mlieka odoberieme troška do pohára a rozmiešame v ňom želatínu, ktorá nám nabobtná. Zvyšok mlieka dáme na pec a zovrejeme. |
 |
V mise zmiešame tvaroh, palmarin, cukor a vajká. |
 |
Pridáme nabobtnanú želatinu a vriace mlieko a všetko zmixujeme. |
 |
Polovicou zmesy zalejeme pripravený piškót s ovocím a nasleduje fígeľ od Marcelky K. , autorky pôvodného receptu - zaliaty piškót šupneme na chvíľku do mrazáku stuhnúť, aby nám pri ďaľšom zalievaní nevyplávali piškóty na povrch. |
 |
Tu už je koláčik v kryokomore. Úplne stačí nechať ho tam 4-5 minút. |
 |
Po vytiahnutí z mrazáka, zalejeme koláčik druhou tvarohovou vrstvou. |
 |
Keby nebolo v mojej domácnosti chlapov, koláčik už by bol hotový, ale ja sa o neho musím s nimi podeliť, takže chlapskú časť koláča polejem tekutou čokoládou. Po zdobení dáme koláč stuhnúť na noc do ladničky a na druhý deň odstránime kruhovú formu. |
 |
Keď chcete vyčarovať z koláča vyššiu tortu, použite dvojnásobné mnoźstvo tvarohovej zmesi. |