mrazenie šampiňónkov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ľubovolné množstvo čerstvých šampiňónikov, potravinárska kys. citrónová, horúca voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže som nemala skúsenosti z mrazením čerstvých šampiňónov, hrabala som sa na nete, a vybrala som si čo sa mi najviac páčilo :)
Dávam, to sem aby som v prípade zabudnutia vedela kam z konopí :p alebo pre začiatočníčky ako ja :)

Čerstvé šampiňóny som prepláchla v studenej vode, aby neboli špinavé. Potom som ich ošúpala a pookrajovala zaschnuté stopky. Nakrájala som ich na hrubšie plátky, medzi tým som si dala zovrieť vodu a zaliala ňou cca 2 PL kys. citrónovej. Hríby som vo vode nechala +/- 4 min, potom som ich scedila a nechala v sitku vychladnúť. Keď vychladli dala som ich do nádobiek na mrazenie a šup do mrazáku :))
Dočítala som sa, že sa nemajú skladovať dlhšie ako 3-4 týždne..... ale všade písali inak ... u nás sa aj tak dlho neochladia :D

v horúcom kúpeli :)
už sa chladia :)