***NEBÍČKO v PUSINKE*** alias ***ČAJOVÉ REZY***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mňam-mňam-mňam, prudko jedlý a závislý koláčik, veľmi osviežujúci, mokrý... nie je teda náročný na prípravu, zvládnete ho ľavou zadnou.. výsledok je ohromujúci.. ledva sa mi podarilo nafotiť pár posledných kúskov, tak rýchlo u nás mizne z plechu....
POSTUP PŘÍPRAVY
všetky ingrediencie a postup nájdete pri obrázkoch..
 |
... na cesto budete potrebovať...
3žĺtky vymiešame s 15dg kryštálového cukru, , keď je to vyšľahané, pridáme 6polievkových lyžíc teplej vody- a došľaháme... |
 |
...do vyšľahaného pridáme 15dg polohrubej múky vymiešanej s 1/2PDP a 1/2vanilkového cukru.... |
 |
...do cestíčka pridáme sneh z 3bielkov a jemne vmiešame.... |
 |
... cesto rozotrieme na papier na pečenie na plechu a upečieme pri teplote 180stupňov cca 10minút... |
 |
...takže tu je plát upečený....otočíme ho a hneď za tepla z neho dáme dolu papier...
...tento postup zopakujeme ešte raz, pretože potrebujeme pláty dva....čiže opäť vymiešate žĺtky s cukrom, pridáte vodu, múku s PDP a vanilkou, a sneh z bielkov....
komu sa nechce piecť 2piškóty, môže upiecť len jednu a všetky ingrediencie násobí a potom upečenú piškótu nožom prekrojí na 2 polovice... dúfam len, že som to napísala polopatisticky, ak nie, pýtajte sa...
ja vždy radšej pečiem tie piškótové cestá dve.. |
 |
...prvé upečené piškótové cesto si natrieme lekvárom(ríbezľovým, marhuľovým-kto aký má rád), ja som dala ríbezľovo-jahodový z domácej dielne... |
 |
...a pripravíme si nálev, ktorým budeme oblievať druhé piškótové cesto...
Uvaríme 4-6dl čaju/silného-ja robím čierny/, do neho dáme 3KL cukru, 2PL kakaa, a 1dl rumu(môžete i nemusíte dať- ale dodá mu skvelú arómu i chuť)-premiešame.... |
 |
...druhý plát cesta necháme na papieri na pečenie a postupne ho oblievame čajovým nálevom... ja som len na ukážku nafotila, ale oblievala som postupne lyžicou, rovnomerne po celom pláte.... polovicu nálevu minieme.... |
 |
...takže tu je obliate piškótové cesto... musí byť mokré... aby sa nám ľahšie dávalo na prvé cesto s lekvárom, nechali sme ho na papieri...teraz ho prenesieme aj s papierom a preklopíme na lekvárový plát... |
 |
.. ááááááááááá... šup.. možno budete potrebovať pomoc... ja to vždy zvládnem sama... chce to trochu praxe...obliaty plát už je tam, kde má byť.. a teraz opatrne z neho dáme dolu papier... no a opäť ho budeme polievať čajovým nálevom-tou druhou polovicou... |
 |
... takto... a minieme celý nálev.... |
 |
už finišujemeeeee :)))
takže ide sa na krém....
2žĺtky, 7dg kryštálového cukru, 3lyžice kakaa a 1 1/2dl mlieka uvaríme vo vodnom kúpili-tzn. že tieto ingrediencie miešame nad parou asi 20minút... krémik trošku zhustne... |
 |
...v miske vymiešame 25dg masla alebo hery... |
 |
do vyšľahaného masla postupne pridávame vychladnutý kakaový krém, ktorý sme robili nad parou...pridávajte postupne, aby sa krém nezrazil...:) |
 |
vyšľahaný mňamkový krémik natrieme na čajové cesto... opatrne..., lebo cestíčko je naozaj mokré.. ale isto to bravúrne zvládnete.... |
 |
koláčik už len oblejeme čokoládou... moja tradičná dobrá poleva:
100g čokolády na varenie sa rozpustí so 100g cery vo vodnom kúpeli a 1PL oleja... polejeme koláčik, a krájame na rezy... koláčik sa nemusí nechať odležať je jedlý hneď ako čokoláda ztuhne... verím, že sa podarí.... |
 |
.. aj keď sa možno bude zdať postup zdĺhavý, nie je to naozaj nič zložité... koláčik má naozaj jedinú chybu... a síce- že z tanierikov mizne podozrivo rýchlo... |
 |
.. môj mangelík ho nazýva popoludňajší koláčik... neskutočne dobre padne k šálke voňavej kávy... prajem príjemné mlskanie.... |