Modré rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento receptík som objavila na Palmarínackej stránke, tak som ho chcela hneď vyskúšať. Vznikol celkom jednoduchý a chutný koláčik. Mohol byť síce viac modrý....na budúce:) Potrebovala som: 6 PL oleja, 260g hl.múky, 180g práškový cukor, 1/2 ks PD, 2 ks šľahačka prášková, 1 čučoriedkový kompót (ja som dala z kauflandu - na pohári píšu 205 g , 4 ks vajcia, 8PL voda. KRÉM : 500ml mlieko, 2ks prášok Zlatý klas,1 ks vanilínový cukor, 250g masla, 180g kryšt.cukor, 1žĺtko.To je asi tak všetko,čo by sme potrebovali,poďme na postup.
POSTUP PŘÍPRAVY
:)viď.obrázkový postup
 |
Bielka vyšľaháme na sneh a primiešame pár lyžíc pr. cukru.Bielka ešte s cukrom došľaháme. |
 |
Vyšľaháme 4 žĺtka s práš. cukrom(zbytkom Zo 180g) |
 |
Do vyšľahaných žĺtkov pridáme 8 PL teplej vody a 6 PL oleja |
 |
Primiešame múku s PDP.. |
 |
...a nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielok |
 |
Cesto nalejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre. (Nezabudnite na papier na pečenie,alebo namastiť a vysypať múkou:)Pečieme asi 20min.na 190°c |
 |
Medzi tým si môžeme uvariť krém.180g kryšt.cukru,500ml mlieka,2ks prášku zlatý klas a vanil.cukor vymiešame a uvaríme hustý krém |
 |
Do horúceho krému zamiešame rýchlo 1 žĺtok |
 |
Pridáme 1/3 masla. Krém občas premiešavame, kým nevychladne. |
 |
Korpus máme upečený... |
 |
Na teplý korpus rozložíme čučoriedky a lyžicou postupne aj všetku vodu z kompótu.Netreba sa báť,kľudne dajte čo najviac čučoriedok aj šťavy,aby bol koláčik dobre modrý.(Na budúce budem múdrejšia a dám viac.Teraz som sa bála,aby sa koláčik nerozmočil.. |
 |
A pokračujeme v príprave krému.Zmäknuté maslo prešľahám... |
 |
a postupne pridávam vanilkový krém |
 |
a šľaháme... |
 |
Krému je dosť,tak sa nám dá pekne rozotrieť po čučoriedkach |
 |
Rozotrieme....nemusíme sa veľmi snažiť,aby bol krém hladučky,budeme ho natierať šľahačkou |
 |
Ja som koláčik nakrájala a potom zdobila... |
 |
Potrebovala som tortičku,tak som si ju vykrojila:) |