Mäsko s horčicovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hľadala som tu v omáčkach nejakú dobrú inšpiráciu, ale okrem stále opakujúcich sa (kôprová, chrenová, sviečková, paradajková a ešte zopár) som nenašla nič.. Tak vám ponúkam tú moju. Moji synovia povedali : "Mami toto je báječný obed" :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Výber mäska nechám na vás . Môžete si zvoliť kuracie, bravčové, alebo hovädzie.

potrebujeme : mäso (ja som mala rezne z bravč.stehna) , cibuľu (ja som dala len polovičku, pretože som pridala aj pórik), horčica, šľah. smotana, kyslá pochúťková smotana * * Zvyknem dávať len šľahačkovú, ale ostala mi celá pochúťková smotana a polovica zo šľahačkovej - tak som ich zmiešala
Pokrájame si na drobnúčko cibuľku a pórik a mäsko vyklepeme, posolíme a okoreníme.
Do hrnca dáme olej, a popražíme cibuľku aj s pórom
Pridáme vyklepané mäsko a podlejeme vodou, alebo vývarom. Ja som dala len vodu. Dusíme do mäkka.
Zo šľah. smotany a pochúťkovej smotany si pripravíme zmes , vyšľaháme a pridáme hladkú múku (1-2 pol. lyž.), aby nám omáčku pekne zahustila.
Keď je mäsko mäkké vyberieme ho z hrnca. Pridáme smotanovú zmes a rozmixujeme (ja som to rozmixovala kôli deťom, lebo by frflali na kúsky cibuľky a póru v omáčke). Takže komu to neprekáža, nie je nutné to mixovaťa potom vlastne mäso nemusíte vyberať, ale zmes len pridáte priamo k podusenému a mäkkému mäsku a zamiešate.
Nakoniec pridáme 2-3 plné polievkové lyžice horčice (ja som dala dobréé kopcovité 3 lyžice) a premiešame. Môžete ešte podľa chuti dosoliť soľou, alebo pridať trošku vegety.. Ja som dala aj soľ, aj vegetu - tak primerane. A vložíme naspäť mäso. Chvíľu povaríme (stačí kým to nezačne "bublať) a môžete odstaviť a podávať.. * * * DOBRÚ CHUŤ