Sladidlo, ktoré používam



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CUKRAVIT

POSTUP PŘÍPRAVY

Ahojte.
Prikladám nejaké info o Cukravite. Kupujem ho v jednom eshope.Ak budete mať záujem pošlem kontakt.
Mám ho odskúšané a môžem ho naozaj odporučiť. Nezvyšuje glykémiu a hlavne nechutí tak odporne kovovo ako iné sladidlá.
CUKRAVIT - prírodné nekalorické sladidlo pre diabetikov



- Nekalorické sladidlo-sukralóza
- Lahodné, s príchuťou cukru
- Do nápojov a jedál ako bežný cukor

Cukravit
Sucralose je náhradné sladidlo vyrábané na báze prírodného cukru, je to chlórlaktát sacharózy. Touto úpravou je dosiahnuté zvýšenie sladivosti oproti bežnému repnému cukru a to asi 600 krát.

Výhodou Sucralose je jej veľká chuťová podobnosť s prírodným cukrom, teda to, že sa nemení vnem chuti po požití tohto sladidla, že nezanecháva v ústach trpkú, sladkú, ani horkastú a kovovou príchuť tak ako tieto nežiaduce efekty vykazujú všetky doteraz vynájdená sladidlá.

Ďalej je Sucralose veľmi stála ako chemicky tak aj tepelne, čo umožňuje ju využiť na sladenie omáčok, nálevov, marmelád, nápojov, zmrzlín, ale aj krémových náplní do zákuskov a pod. Tu prakticky nemá žiadne obmedzenie.

Energetická hodnota Sucralose v relácii k cukru je teda zhruba 600 krát nižšia.

Jeden kg Sucralose nahradí svoju sladivosť 600 kg cukru, ale pretože by sa v tejto 100% nej koncentrácii nedal vôbec spracovať, tak je toto sladidlo dodávané na trh vo forme 5-% ného roztoku stabilizovaného glukózou pomenovaného Cukravit.
Tu je forma použitie vhodnejšie ako lisované tabletky. Celková energetická hodnota jednej fľaštičky zodpovedá približne 3,5 bežným kockám cukru, avšak nahradí ich cca 250! Čo zodpovedá asi 1,5 kg trstinového cukru.

Jedná sa o nízkokalorické sladidlo, ktoré sa používa do potravín a nápojov. Sukralóza sa vyrába chemickou premenou sacharózy z cukru - je jeho zdravšie, menej kalorickejšie a viac než 500-krát sladšie variantom. Je teda významnou náhradou cukru pre diabetikov, úplne ideálny pre všetkých, ktorí sa snažia zhodiť nejaké to kilo a nehodlajú sa vzdať obľúbených sladkostí, naviac je šetrná k chrupu.
Kalorická hodnota sukralózy je v podstate rovnaká ako u bežného cukru, ale používa sa jej mnohotnásobně menšie množstvo, takže kalorický príjem je prakticky zanedbateľný. Navyše sa v tele nerozkladá a prejde v nezmenenom stave tráviacim traktom.
Ke vyrábaná z prírodného cukru a tiež tak chutí, nespôsobuje zubný kaz, je veľmi stabilný (vhodná aj na varenie, pečenie atď), je vhodná pre deti, tehotné ženy i diabetikov, čo zatiaľ nevyvrátila žiadna štúdia, nemá žiadne preukázané vedľajšie účinky, dobre znáša kyslé a suché prostredie, je ľahko rozpustná vo vode, nespôsobuje kvasenie nápojov

Zloženie:
demineralizovaná voda, sukralosa, konzervant sorbát draselný, glukóza