Zeleninové dolky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g mrazenej miešanej zeleniny,4 vajcia, 200 ml mlieka,160 g polohrubej múky, 60 g oleja, 120 g diétnej salámy, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrazenú zeleninu /hrášok,mrkva,karfiol,brokolica,zelená fazuľka a podobne/ trocha podlejeme vriacou vodou, osolíme a udusíme do mäkka. Žĺtky rozmiešame s mliekom,múkou,olejom,soľou,pridáme pokrájanú zeleninu a na malé kocky pokrájanú salámu.Nakoniec ušľaháme tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Okoreníme a dosolíme.Zmes vkladáme lyžicou na panvicu na pečenie doliek na rozpálený olej a po oboch stranách opečieme do zlatista.Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.
Dá sa to zjesť aj na chlebe s horčicou alebo kečupom,chutí to dobre aj bez zemiakov.

Tip:pre vegetariánov pripravíme bez salámy a uberieme asi 50 ml mlieka.

Z tohto množstva sa dá pripraviť cca 22 kusov doliek,dá sa z toho najesť a recept je celkom finančne nenáročný.Dokonca to zjedli aj deti,ktoré ináč zeleninu nemusia.Tak prajem dobrú chuť!