Buchty s lekvárom alebo s ovocím z parného hrnca :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky, 300ml mlieka, 20g droždia,2 PL olivového oleja, 2 KL kr.cukru, 1 KL soli, slivkový lekvár,marhule,slivky a pod.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto je podobné ako mám v albume : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898

Do teplého mlieka dáme 2 KL kr. cukru,droždie a necháme postáť pokiaľ sa nám urobí kvások.Hotový kvások vlejeme do misky s múkou,olejom,soľou a vypracujeme cesto,ja najradšej rukou.S cestom sa perfektne pracuje,netreba nič pridávať a dáme na 1 hod. do tepla kysnúť.Po hodine cesto na pomúčenej doske jemne vyvaľkáme a vykrajujeme o alebo ako sa Vám podarí :-) Naplníme lekvárom alebo ovocím.Môj manžel rád ovocné knedlíky-typický Čech,preto robím aj s ovocím.Zabalíme a necháme ešte asi 20 min podkysnúť.Medzitým si naolejujeme nádoby z parného hrnca.Keď nám buchtičky podkysnú,tak ich poukladáme do nádob,poriadne ich naolejujeme aj steny nádoby a zapneme na 15 min.Po naparení ich hneď páratkom poprepichujeme,polejeme rozpusteným maslom a posypeme makom,orechami a pod. Upozorňujem,že z tejto dávky vyšlo 17 ks,pre nás to stačí.Samozrejme všetky sa parili naraz.

Odkedy mám parný hrniec,tak je radosť robiť knedľu,buchty a ostatné mňamky v tejto zázračnej mašinke.Knedlu parím 20 min.

Prajem dobrú chuť :-)

vypracujeme cesto
nastavím môjho pomocníka na 1 hod. a mám veget
vykysnuté cesto
povykrajujeme koliečka a plníme.Pre mňa lekvár,chlapovi marhuľky
osušenú marhuľu dávam oblúkom dole a zabalím
necháme podkysnúť
poukladáme do nádob z parného hrnca a naolejujeme zo všetkým strán
zapneme hrniec na 15 min
a tu už máme naparené buchtičky
skoro v konečnej podobe,ešte ich môj manžel riadne zaleje maslom a posype kr.cukrom a mňamky mňam