Mandľové sucháre

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150g hladkej múky, 120 g nelúpaných a nesolených mandlí
POSTUP PŘÍPRAVY
Túto dobrotku rob9m každé Vianoce a musím ich strážiť aby som aspoň niečo mohla dať na stôl, lebo mi to ,,záhadne,, mizne zo špajze...
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame cukor a neskôr aj múku. Nakoniec vmiešame mandle. Iná varianta je 60 g mandlí a 60 g lieskovcov.
Hmotu vylejeme do vymasteného srnčieho chrbáta a upečieme dozlatista na 180 stupňoch. Potom aj s formou zabalíme do alobalu a následne do utierky a necháme odpočívať do druhého dňa.
Na druhý deň vyklopíme a krájame tenké (asi 1 mm) plátky, ktoré naukladáme na plech a dáme vysušiť do trúby. Osvedčilo sa mi to robiť pri 150 stupňoch , lebo pri nižšej teplote to dlho trvá. Keď nám sucháriky zozlatnú vyberieme z trúby a odháňame zbytok rodiny... :) Doporučujem držať sucháre v uzavretej nádobe aby nenavlhli.
 |
vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a neskôr aj múku |
 |
pridáme mandle |
 |
šupneme to do vymasteného srnčieho chrbáta |
 |
takto to vyzerá upečené |
 |
zabalíme to aj s formou do alobalu a utierky |
 |
na druhý deň vyklopíme.... |
 |
...a krájame takéto tenké plátky |
 |
keď ich vysušíme mali by vyzerať takto.... dobrú chuť :) |