Mandľové sucháre



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150g hladkej múky, 120 g nelúpaných a nesolených mandlí

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto dobrotku rob9m každé Vianoce a musím ich strážiť aby som aspoň niečo mohla dať na stôl, lebo mi to ,,záhadne,, mizne zo špajze...
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame cukor a neskôr aj múku. Nakoniec vmiešame mandle. Iná varianta je 60 g mandlí a 60 g lieskovcov.
Hmotu vylejeme do vymasteného srnčieho chrbáta a upečieme dozlatista na 180 stupňoch. Potom aj s formou zabalíme do alobalu a následne do utierky a necháme odpočívať do druhého dňa.
Na druhý deň vyklopíme a krájame tenké (asi 1 mm) plátky, ktoré naukladáme na plech a dáme vysušiť do trúby. Osvedčilo sa mi to robiť pri 150 stupňoch , lebo pri nižšej teplote to dlho trvá. Keď nám sucháriky zozlatnú vyberieme z trúby a odháňame zbytok rodiny... :) Doporučujem držať sucháre v uzavretej nádobe aby nenavlhli.

vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a neskôr aj múku
pridáme mandle
šupneme to do vymasteného srnčieho chrbáta
takto to vyzerá upečené
zabalíme to aj s formou do alobalu a utierky
na druhý deň vyklopíme....
...a krájame takéto tenké plátky
keď ich vysušíme mali by vyzerať takto.... dobrú chuť :)