SYROVÁ ROLÁDA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g Eidamu, 1,5 krabičky Lunexu klasik, 250 g masla, soľ, cca 150 g šunky v celku, 3 vajcia uvarené natrvrdo, paprika, paradajky, uhorka

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchý, chutný recept, zaručený úspech!!!!!! Vyskúšajte! Ak ho pripravíte na Veľkú noc, dajte si ešte pred prvým šibačom, aby sa Vám z neho ušlo :-)!

Do vriacej vody ponoríme eidam v sáčku asi na 5 - 10 minút.
Kým eidam mäkne, uvaríme si vajcia natvrdo a vymiešame mixérom maslo s lunexom a so soľou. Syr aj maslo je potrebné vybrať z chladničky aspoň hodinku pred prípravou, mohli by sa nám potom tvoriť maličké hrudky,s ktorými by bolo potom veľa zbytočnej roboty.
Zeleninu, šunku a vajcia si nakrájame na pásiky. Samozrejme môžete dať aj iné prísady, či už slaninu, klobásku, paradajky, alebo čo máte radi..... Hlavne nech sa to dá krájať!
Po 5 minútach sa presvedčíme, či je už eidam mäkký. Lyžicou prebádame, či neostala niekde v strede tvrdá hrudka, kde by sa nám potom plát začať trhať....
Keď je už syr mäkký, rozvaľkáme ho podľa možnosti na obdĺžnikový tvar / vidíte dobre, môj takého tvaru nie je :-))), to je tou neskutočnou snahou.../, ale na tom vôbec nezáleží :-).
Potrieme syrovo-maslovou nátierkou.
Naložíme na plát všetky ingrediencie pozdĺžne, aby nám po stočení vznikla chutná mozaika. Zahneme najprv po bokoch a potom začneme so stáčaním, netreba sa toho báť!!! Ruky si potom umyjete :-).
Dáme do fólie a odložíme do chladničky niekde dozadu aspoň na noc. Dá sa servírovať aj skôr, ale zaručený úspech je až po odležanej noci :-))).