Bryndzové pirohy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby: CESTO: 285 g polohr.múky / 19 SJ/ , 130 zemiakov uvarených v šupke / 2 SJ/, 1 celé vajce, soľ, voda podľa potreby PLNKA: 125 g bryndze / 0 SJ/, 110 g v šupke varených zemiakov / 1 1/2 SJ/, môže byť aj trochu petržl.vňate ostatné suroviny: slanina, kyslá smotana na dozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín na cesto si pripravíme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Do stredu každého dáme asi 1/2 čajovej lyžičky bryndzovej plnky. Vytvarujeme pirohy a dáme variť do vriacej a osolenej vody.
Počkáme kým vyplávajú.
Opečieme si slaninu a hotové pirohy s ňou polejeme. Na vrch dáme kyslú smotanu.
Dobrú chuť.

Z tohto množstva mi vyšlo asi 48 menších pirohov. Dcérka má jesť 3 SJ na obed a dostala 3 pirohy. Jeden piroh vysiel asi na 0,8 SJ.
Obrázok je len ilustračný.