Plnené gaštanové kolieska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 5O-6Okúskov potrebujeme: 5OO g hladkej múky,140 g práškového cukru,1 vanilkový cukor,1 žĺtok,3 PL rumu,250 g gaštanového pyré,350 g masla(margarín),popr.1 bielok na potretie .Na gaštanový krém: 250g gaštanové pyré,2 čokolády ľadové gaštany,100g masla,2PL pr.cukru,3PL rumu.Čokoládu na polevu

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup som nenafotila,lebo je úplne jednoduchý a každá ho určite dobre poznáte:)Múku zmiešame s pr. a van. cukrom, pridáme žĺtok, rum,pyré a po­krájaný studený margarín.Vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme odpočinúť aspoň na hodinu do chladu.Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrojíme kolieska,alebo rôzne tvary.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich môžeme potrieť rozšľahaným bielkom a posypať zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vy­hria­tej rúre asi 12 minút pri teplote 180 °C.
Pripravíme si plnku:Čokoládu rozpustíme nad parou,do mierne vychladnutej pridáme pyré,cukor,rum a dobre vymiešame.Necháme vychladnúť.Vyšľaháme maslo(najlepšie je,aby mali maslo aj gašt.hmota rovnakú teplotu) a postupne pridávame gaštanovú masu.A už len plníme,plníme a plníme:)Môžeme poliať,alebo namáčať v čokoláde.PS:Nezľaknite sa,keď koláčiky nebudú hneď mäkké.3-4dni po naplnení sú vynikajúce.

toooľko mi vyšlo
aj také som robila:)
aj také
aj posypané..
trošku plnky zostalo,tak bolo aj pár plnených košíkov