
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčové mäso /plece/,toľko kúskov,koľko potrebujete/koľko papkáčov doma máte/.,horčica,šukna,kápia,na tvrdo uvarené vajce,soľ,čierne korenie a alobal/ 35x25cm cca/.
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäsko naklepeme ako na rezne.Kúsky alobalu natrieme olejom,aby sa nám mäsko neprilepilo a položíme ho na alobal.Osolíme,okoreníme a natrieme jemne horčicou.Potom dáme na horčicou natreté mäso plátok šunky,kúsok kápie a vajce ,tak aby neležalo ale stálo.Toto celé opatrne zabalíme do alobalu tak,aby nám z toho vznikla akoby guľa so špicom.Viď foto!!! Alobal treba zakrúcať opatrne,aby nám niekde nepraskol,lebo by vytiekla šťava,ktorá sa tam utvorí.Ak by len predsa,tak treba dať ešte jednu vrstvu alobalu.Uložíme na pekáč,podlejeme vodou a dáme upiecť.Pečie sa to asi takú 1-1.15,ale treba stále podlievať vodou.Po upečení vyberieme z alobalu,šťavu vylejeme na tanier k prílohe a mäso nadrežeme na štvrťky,aby nám vznikla akoby ruža.Viď foto!!! Ako prílohu možete podávať ako ryžu,tak aj zemiaky,ale ja k tomu najčastejšie robím ryžu,no a k tomu ešte kompótik.Zaručene si pochutnáte,je to dobrotka.Dobrú chuť!!!!
![]() |
neskoro ma napadlo nafotiť postup,ale takto vyzerajú zabalené ingrediencie,pred vložením na pekáč.Podľa toho,koľko ich urobíte,ukladáte ich vedľa seba.Podlejete vodou a upečiete. |
![]() |
Takto to vyzerá po odstránení alobalu..... |
![]() |
A toto je záverečná fáza prípravy,nadrezanie mäska do tvaru ruže /kvetiny/,no a už len pridať prílohu a pusti´t sa do konzumácie.Dobrú chuť!!! |