Fererro Rocher - na plechu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***na cesto potrebujeme: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, vanilínový cukor, kypriaci prášok, 3/4 hrnčeka oleja, 1a1/2 hrnčeka mlieka, 2 celé vajíčka, kakao podľa vlastného uváženia :o)))
***na plnku potrebujeme: Salko, ktoré si uvaríme deň vopred, 200g mäkkého masla, 5 orieškových tatraniek, 100g nugety alebo nutely, 100 g nasekaných arašídov - mandlí
***na ozdobu potrebujeme: čoko-polevu a hrsť nasekaných arašídov alebo mandlí

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je z Českého MMB, tak ak chcete, vyskúšajte je naozaj výborný.
Ja som pofotila aj postup, takže kuk nižšie...

Základ tvorí hlboká miska a odmerka - hrnček
nasypeme cukor
...keďže sa nám blíži veľká noc, tak vajíčka vyfúkneme :o)) a neskôr namaľujeme
...vymiešame spolu
pridáme mlieko
olej
zamiešame a pridáme múku s kypriacim práškom
nakoniec kakao, ja som nemala, tak som dala instantnú čokoládu a preto som nedávala vanielku
dáme piecť do vyhriatej rúry, asi 20-25 min. pri teplote180°C. Upečený necháme vychladnúť
vychladnutný plát pokvapkáme rumom
a ideme na krém...
najskôr si vymiešame maslo
POMALU ĎALEJ ZÁJDEŠ, to platí aj tu.
Pomalu pridávame Salko a vmiešame ho do masla
takto vyzerá skoro hotový krém :o)
deťom dáme lízanku - metličku z mixéra :o)))
pomelieme, posekáme alebo rozmixujeme keksíky, ja mám len 4, lebo jednu mi zobral malý zlodejíček :o))
pomleté keksy vysypeme do krému, pridáme nutelu
a nakoniec aj mandle - pomleté
všetko pomaly a opatrne zmiešame do kopy a natrieme na porumovaný korpus
a už je tu finiš, polejeme čoko-polevou, alebo ak máte málo čokolády ako ja v tomto prípade, tak len pofrkajte a posypte pomletými arašídmi alebo madličkami
a takto sa snažím zjesť všetko, aby mi to ocino nezjedol prv :o)))