Polievka Hokkaido



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev.

Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška.

Príloha do polievky:

1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť.
2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo.

Servírujeme: Do taniera naberieme hustú polievku, posypeme opečenými semienkami tekvice a masielkovými krutónmi bohato pokapeme tekvicovým olejom. Olej dáva polievke orieškovú chuť a jedinečnú vôňu.