Zapekané rezne so šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie rezne (môžu byť aj bravčové), bravčová alebo hydinová šunka, plátky tvrdého syra, 1 pohár sterilizovaných šampiňónov (môžu byť aj čerstvé) alebo môže byť aj sterilizovaná zelená fazuľka, 250 ml šľahačkovej smotany, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, olej, hladká múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme ich, osolíme, okoreníme a poprášime vegetou. Každý obalíme v múke a na rozohriatom oleji prudko opražíme. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Do výpeku prilejeme trocha vody a za stáleho miešaniaju necháme zovrieť. Rezne uložíme do pekáča, na každý dáme odkvapkané šampiňóny, kolieska cibule a šunku. Podlejeme ich šťavou z výpeku a zakryté dáme do rúry zapiecť. Asi po 20 minútach pekáč vyberieme, na každý rezeň položíme plátok syra, podlejeme ich smotanou a odkryté dáme zapiecť. Vhodnou prílohou sú zemiakové hranolčeky alebo ryža.

Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a obalíme v múke (nemusíme).
Prudko opražíme na rozohriatom oleji.
Rezne uložíme do pekáča.
Na rezne dáme odkvapkané šampiňóny a cibuľu, ktorú sme predtým pokrájali na kolieska.
Na vrch poukladáme šunku a zalejeme výpekom z rezňov, do ktorého sme ešte pridali vodu a nechali prevrieť.
Prikryté dáme do rúry zapiecť asi na 20 min pri teplote 180 °C.
Po vybratí poukladáme navrch plátky syra.
Zalejeme sladkou smotanou a dáme zapiecť do rúry (asi 10 - 15 minút).
Po zapečení a vybratí z rúry môžme rovno servírovať. DOBRÚ CHUŤ!