Pohánka ,,italiano,,

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pohánka, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, cukina, sušené paradajky, kečup, bazalka, paprika sladká aj mierne pálivá, soľ, vegeta, korenie mleté

POSTUP PŘÍPRAVY

Pohánku si uvaríme v osolenej vode ( ja si uvarím vždy väčšie množstvo a potom pripravím na viacero spôsobov, na obed a na večeru, prípadne na druhý deň).............. .

Cukinu si pokrájame na menšie kocky a opražíme na oleji. Netrvá to dlho, chutnejšie sú chrumkavé.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na tenké kolieska (aby sa nám nepripálil).

Pridáme papriku a podlejeme troškou vody. (Paprika sa nesmie pripáliť, zhorkla by..)

Okoreníme, osolíme a pridáme bazalku, vegetu podľa chuti a kečupu toľko aby sme mali trošku hustejšiu omáčku.

Na záver pridáme nakrájané sušené paradajky a uvarenú pohánku.

Je to výborné!!! ......a receptík vznikol vlastne náhodou, keď manžel prešiel na bezlepkovú stravu a chcel niečo na spôsob špagiet.....

Želám dobrú chuť!