Anglický maslový krém s bielou čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml šľahačky, 200 g bielej čokolády, 1 vanilkový cukor, 6 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 300 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Šľahačku a vanilkový cukor zohrejeme, aby sa cukor rozpustil. Potom pridáme bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustý krém a keď je dostatočne spenený, pomaly prilievame zohriatu šľahačkovú hmotu. Celý krém ďalej šľaháme až do zhustnutia nad parou. Hotový krém prelisujeme cez sitko a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme až kým nie je biele a spenené. Vychladnutý šľahačkový krém s čokoládou postupne pridávame k maslu počas šľahania.
Krém aj maslo by mali mať rovnakú teplotu a treba ich primiešavať postupne, aby sa tak predišlo zrazeniu krému!
Takýto varený krém má tú výhodu, že dlhšie vydrží.
ukladám si jeden super krém, nenašla som tu rovnaký...