Výborný ríbezľový koláč
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 140 g prašk. cukru, 140 g masla, 5-6 žĺtkov, 250 g polohrub múky, 50 g orechov, 1/2 prášku do pečiva, PENA: ríbezle, 5-6 bielkov, 100 g prašk. cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Maslo, žĺtky a cukor vymiešame do peny, postupne pridávame múku s PDP a pomleté orechy. cesto vyvaľkáme a dáme na plech pokrytý papierom na pečenie ( osvedčený tesco :) ) dáme piecť do vyhriatej rúry.
kým sa koláč pečie, pripravíme penu: prášk. cukor zarovno zelejeme vodou a uvaríme sirup. z bielok ušľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľahaváme horúci sirup.
bielkovú penu natrieme na upečené cesto a husto posypeme očistenými ríbeľami. dáme ešte na 3-5 minút zapiecť. podávame po pár hodinovom odležaní.