Hovädzie na mrkvičke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g hovädzieho mäsa zadného, 3 mrkvy, 1 veľká cibuľa, 1 jablko, bobkový list, nahrubo zomleté čierne korenie, soľ, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Na doštičku si nahrubo namelieme čierne prípadne farebné korenie a pridáme trošku soli. Mäso v celku dobre vyváľame v korení a sprudka opečieme zo všetkých strán. Do tlakového hrnca pridáme očistenú na veľké kúsky pokrájanú mrkvu, cibuľu a jabĺčko. Zalejeme vodou asi 5 dcl, pridáme bobkový list, trošku soli a dusíme 40-45 min. kto nemá kuchtu dlhšie, kým nie je mäsko mäkké. Potom omáčku precedíme a prepasírujeme v sitku. Ak treba zahustíme troškou solamylom. Mäso nakrájame a dáme do omáčky. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle.
 |
nahrubo zomleté korenie so soľou |
 |
mäso dobre vyváľame v korení |
 |
sprudka opečieme zo všetkých strán |
 |
pridáme zeleninu a jabko |
 |
zalejeme 5 dcl vody a pridáme soľ a bobkový list |
 |
po 45 min keď je mäso mäkké omáčku precedíme |
 |
a prepasírujeme |
 |
hotovú prípadne zahustíme solamylom a pridáme nakrájané mäso |
 |
a hotovo |