Čili-soľ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čili papričky, morská soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto nie je nejaký recept, skôr rada ako využiť rýchlo čili papričky bez námahy, zavárania..ja ich umyjem, osuším a rozmixujem aj so semienkami v mixéri so soľou, na 1 kg soli asi za hrsť čili papričiek, kto má aké ostré rád..vysypem na plech, nechám cca 2 dni odparovať voľne pri okne,príp.aK PEčIEM-šUP DO TEPLEJ POOTVORENEJ RúRY, potom ešte raz premixujem v mixéri a dám do pohára..polovicu vždy rozdám, lebo aj tak celé kilo nespotrebujeme do dalšej sezony.Na ochutenie hocijakého pokrmu stačí trochu, použitie je "do hocičoho", čiže široké a takmer bez roboty..síce sa pritom chvíľu drhnem a kašlem, ale pri otvorenom okne to ide.