Labužnícke feferóny s hrozienkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg feferóniek, 1,5 kg hrozienok, nálev: 1,2 l med + 1,2 l ocot + 1,2 l voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Feferóny očistíme, odstránime z nich jadrovníky. Do otvoru natlačíme hrozienka. Nálev si pripravíme zmiešaním medu, octu a vody. Naplnené feferóny poukladáme do pohára, zalejeme nálevom, uzatvoríme a sterilizujeme asi 20 minút.


Doporučená příloha: Pečená klobáska, grilované koleno :)) mňam
Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku.

Feferónky vydlabeme. POZNÁMKA: feferónky doporučujem vydlabávať v rukaviciach, nakoľko vás prsty budú páliť aj na druhý deň.
Naplníme hrozienkami a ukladáme do pohárov,tak aby hrozienka nevypadali.
Zalejeme pripravené feferónky v pohároch, uzavrieme a sterilizujeme cca 20 min.