Doboška...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Upečieme si 5 plátov cesta, na jeden potrebujeme 3 PL polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 3 vajcia - pečieme ako klasickú piškótu, ale na papieri na pečenie a na 200 stupňoch /krátko/. Pláty necháme vychladnúť a natrieme plnkou spodný, priložíme ďalší a opatrne stiahneme paier, znovu natrieme a takto postupujeme až po piaty plát. Posledný papier nestiahneme, dobošku zaťažíme na noc a na ďalší deň polejeme čokoládou.

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: 6 vajec, 400g kryštálového cukru, 50g Holandského kakaa, 500g masla.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a kakaom a nad parou šľaháme ďalej do zhustnutia, necháme vychladnúť a prešľaháme s maslom.