Jednoduchá jablková piškóta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 5 lyžíc cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 1/2 PDP, 2 lyžice vriacej vody , 2 lyžice oleja, 10 jabĺčok, džem, na polevu 1 šľahačková smotana, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, 1 lyžica pol. múky .

POSTUP PŘÍPRAVY

Jabĺčka očistíme, rozdelíme na polovice a odložíme bokom. Nachystáme si do misky múku s PDP, oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme bielky s lyžicou cukru.\r\nPostupne šľaháme žĺtky s cukrom , vriacou vodou a olejom. Opatrne zamiešame do bielkov žĺtkovú hmotu a múku. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech. Naukladáme naň polovičky jabĺk, do nich dáme po lyžičke džemu a dáme asi na pol hodinu piecť do vyhriatej rúry.\r\nPo vychladnutí ozdobíme nakrájaný koláčik vyšľahanou šľahačkou a môžeme ho podávať ku káve :-).\r\nAlebo vyšľaháme vajíčko s cukrom, lyžicou múky a smotanou a dáme ešte asi na desať minút zapiecť. Takto je tiež veľmi chutný a ostane aj šťavnatý.