Skoro celozrnné rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260ml vody°°°4 PL olivového oleja°°°2 lyžičky soli°° 1 lyžička cukru°°°100g celozrnnej pšeničnej múky°°°100g polohrubej múky°°°300g hladkej múky°°°2 lyžičky sušeného droždia

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárne nech nám vypracuje krásne kysnuté cestíčko. Cesto môžete samozrejme aj ručne spracovať :-).
Pokračovanie nižšie...

Takéto a iné úžasné recepty sú na stránke maminčiny recepty. cz, kde sa často inšpirujem a ďakujem :-)

Po vykysnutí si cesto rozdelíme na cca 12 kúskov, každý kúsok rozvaľkame do tvaru trojuholníka a od širšej strany rolujeme. Môžete si aj cesto rozdeliť napr. aj na 3 časti, každú rozvaľkate na kruh, rozrežete na 4 časti a rolujete... Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme na cca 20 min. podkysnúť.
potrieme ich olejom alebo čím pečivo zvyknete potierať, môžete posypať semienkami, vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme takto doružova :-).
Stále skúšam nové a nové recepty na rohlíky, no máloktoré sa mi vydaria. Tieto sa naozaj podobali na rohliky a boli aj výýýborné :-)