Masove pirohy s cibulovou omackou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mlete bravcove/hovadzie maso 4 stredne cibule 2 smotany na slahanie liter plnotucneho mlieka 4 velke zemiaky vajicko polohrubu muku krupicu cierne korenie provenslaske korenie sol cukor ocot alebo citronovu stavu bujon

POSTUP PŘÍPRAVY

Na panvicku si dame trosku oleja a podusime na nom mlete maso, osolime ho a na koniec pridame provensalske korenie a cierne korenie.
Do hrnca si dame varit zemiaky v supke a osolime ich. Medzi tym nakrajame cibule na jemno, dame ju do hrnca s troskou oleja, pocukrujeme a osmazime do sklovita. Potom ju zalejeme mliekom, pridame trochu soli, vegety a cierneho korenia...Varime cca 30- 40 minut za staleho miesania...Potom pridame bujon najlepsie zeleninovy, potom obidve smotany...a zahustime podla toho ako to ma kazdy rad...Potom pridame 3 polievkove lyzice cukru a dosolime podla chuti...potom pridame dve pl octu alebo citronovej stavy...ochutname a kto ako chce si dochuti omacku podla svojej chuti...cukru,soli,bujonu a octa mozete dat viac alebo menej ako chcete :)
Z varenych zemiakov urobime z muky vajca vody soli a krupice zemiakove cesto tak ako to ma kazdy rad...vyvalkame a vykrojime s hrncekom koliecka ktore naplnime masovou zmesou a prelozime na pol a zamackame vidlickou popripade kto ma na to taky sikovny pristroj tak to spravi s nim...pirozky naplnene uvarime vo vode so solou a olejom....Hotove pirohy prelejeme cibulovou omackou... :)