
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150g čokolády, najlepšie 70-80%, 40g masla, 3vajcia, 100g práškového cukru, lyžička cream of tartar (ak nemáme stačí pol lyžičky prášku do pečiva), vanilková esencia, smotana na šľahanie
POSTUP PŘÍPRAVY
1.Nad parou si roztopíme čokoládu s maslom
2.Po vchladnutí k nej primiešame 3žĺtka
3.Bielka vyšľaháme v mise s 50g práškového cukru a s lyžičkou cream of tartar
4.Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovou esenciou a s 50gramami práškového cukru
5.Zľahka premiešame, rozdelíme do misiek a necháme chladnúť v chladničke
6dobrú chuť :)
![]() |
1 |
![]() |
2 |
![]() |
3 |
![]() |
4 |
![]() |
5 |