
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kvalitná čokoláda /najmenej 50% kakaa/, ale postačí aj varová 200g z Lidla, plnka podľa chuti /v tomto prípade karamelové mlieko v tube/, silikónová formička akéhokoľvek tvaru...
POSTUP PŘÍPRAVY
Silikónovú formu si dáme so mrazáka schladiť...Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme /ale nemal by sa spodok nádoby s čokoládou dotýkať vody/, potom ju na krátko necháme schladiť a znovu zahrejeme a horúcu vlejeme do formičiek, pobúchame ňou o dosku /aby sa uvoľnili bublinky/, následne /nad nádobou s čokoládou/ obrátime formu hore dnom, aby čokoláda stiekla a zostala len na dne a bokoch a znovu dáme schladiť /stačí len do chladničky/. Po stuhnutí vlejeme náplň do 2/3 a znovu do chladu, nakoniec opatrne nalejeme čokoládu navrch formy a stierkou zarovnáme...Necháme dobre stuhnúť a vyklopíme...Môžeme podávať :-)
![]() |
...popis je v komentárikoch |