
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g mletého mäsa (bravčové), 2 celé vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 3 rožky, trošku mlieka, čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, kápia, strúhanka, horčica,
POSTUP PŘÍPRAVY
K zomletému mäsku pridáme dve vajíčka, prelisované 4 strúčiky cesnaku, na drobno nakrájanú cibuľu (tú som pomlela naraz s mäsom), 3 rožky vopred namočené v mlieku, čierne korenie, rascu, majoránku, soľ, všetko podľa chuti kto má ako rád, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu horčice, nadrobno nakrájanú kápiu. Všetko dôkladne premiesime, na fólii mokrou rukou tvarujeme šišky, urobila som dve menšie, prenesieme na pekáč, podlejeme vodou, vrch sekanej ľahko potrieme Dijon horčicou a pečieme. Tieto som piekla na 180 stupňov cca- 1,5 hodinku.
![]() |
sekaná |