Domáci chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hladkej,alebo polohrubej múky, 1 celé droždie, 2PL soli, 3PL octu, 2 varené zemiaky, 600ml teplej vody.,Môžeme pridať ľanové či sezamové semiačka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, droždie, soľ, ocot a vodu spolu zmiešame,,,uvarené zemiaky nastrúhame na jemno a postupne pridávame do cesta. Vzniknuté hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút kysnúť. Premiesime a opäť necháme kysnúť 30 minút. Premiesime a vytvarujeme do ovalného,alebo okrúhleho tvaru,dáme na plech na ktorý si dáme papier na pečenie a necháme znova 30minút podkysnúť. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme 45minút. Povrch chlebíka môžeme potrieť trochu olejom ešte pred pečením bude chrumkavejší. Chlebík necháme úplne vychladnúť.

Tento vynikajúci recept som našla na hrncekoverecepty.blogspot.com