Zapekaná zeleninka...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na horúce letné dni... 2 menšie cukety /ak sú väčšie, tak postačí jedna/, dve stredne veľké cibule alebo 4 mladé póry, 1 mladý stredne veľký kaleráb, 4 paradajky, 125g mozzarely, 150g syra /eidam, gouda, ementál/, 125 ml mlieka, 125 ml smotany /na varenie alebo na šľahanie, kto ako ľahké jedlo chce vytvoriť/, posekaná pažítka alebo petržlenová vňať, 1,5PL masla...

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninku si podľa potreby ošúpeme /cuketu ak je maličká netreba šúpať, ale ak je staršia, tak ošúpeme/, ošúpeme aj cibuľu /pór/, kaleráb a rajčiny olúpeme, mozzarelu nasekáme nadrobno a syr nastrúhame...viac v postupoch s obrázkami :-)

Zeleninu nakrájame na tenké plátky /do 0,5 cm hrúbka, aby stačili zmäknúť/ .
Do zapekanej misky poukladáme nastriedačku zeleninu, pekne doplna...
Povrch posypeme kúskami mozzareli, posypeme postrúhaným syrom, posekanou vňaťkou a vločkami masla. Smotanu zmiešame s mliekom, osolíme /môžeme pridať aj trocha vegety/ a zeleninku zalejeme.
Dáme piecť na 40 minút na 160 stupňov, kým sa navrchu nevytvorí zlatistá kôrka. Ako prílohu som zvolila varené mladé zemiačky, poliate maslom a posypané cesnakovou soľou.