pizzové bochníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

prísady na 1 plech: 1/2kg hl.múky, 1/4l mlieka (polovicu mlieka môžme nahradiť vodou-ja to tak robím), 1/2 kocky droždia, 40g tuku, 1 vajce, 1 kl soli, 1 kl cukru, 1 varený nastrúhaný zemiak, na rezance nakrájané údené mäsko (robila som už aj so salámou, šunkou, párkou-čo doma bolo), nastrúhaný syr. Na potretie: olej, kečup, oregano, tymián(nemusí),pizzové korenie alebo gril

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Múku preosejeme, posolíme, pridáme nastrúhaný varený zemiak, vajce, vychladnutý roztopený tuk, kvások. Vypracujeme vláčne cesto. Ak a lepí pridať múky, ak sa zdá hutné moc, pridať troška tekutiny. Cesto by sa malo odliepať od misy. Necháme vykysnúť 40 minút.
Po vykysnutí ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme väčšie kolieska (mne ich vydá asi 16 ks na plech). Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme chvíľu oddychnúť. Potrieme salsou: kečup zmiešať s olejom a troška letnej vody, osoliť, oregano, koreniny...robím to v malej kompotovej miske také viac tekuté. Poukladať nakrájané mäsko a mierne pritlačiť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175-180 stupňov. Pred dopečením posypeme syrom a dopečieme dozlatova....u nás sa po nich zľahne zem švihom ruky...ocinko ich miluje aj prihriate v mikrovlnke, keď ma nočnú...brúúúú chuť....