
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4l vody, 1l octu, 30dkg kryštálový cukor, 16dkg soli, 40 tabliet umelého sladidla
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept na nálev mám už niekoľko rokov od mojej bývalej šéfky, s ktorou sme vždy cez prestávky v práci "varili a piekli" . Tento nálev je naozaj fantastický a obrovskou výhodou je, že si ho po uvarení a vychladnutí môžte spokojne naliať do plastových fliaš a vydrží aj niekoľko mesiacov!!!!!!! Používam ho najčastejšie na uhorky, ale fantastický je aj na krfiol, cviklu, alebo cibulky. Mala som obavy ked som o nom prvý raz počula, lebo umelé sladidlá naozaj nemusím, ale vôbec ho nie je cítiť. Do každého pohára pridám zopár koliesok mrkvy a cca po 2-3 bobulky cierneho a nového korenia. Kto má rád, môže dať cesnak, cibulu, kôpor..... fantázii sa medze nekladú :) No a teraz konečne ten POSTUP:Do hrnca dáme vodu, cukor, soľ a privedieme k varu. Potom prilejeme ocot a nasypene 40 tabliet umelého sladidla. Po vychladnutí použijeme na zaliatie zeleninky v pohároch a sterilizujeme, alebo dáme do fliaš a máme predpripravené ked bude treba. Je fajn, ze je nálev trvanlivý, lebo ak si ho pripravíte dopredu, nemusíte sa zdržiavať pri zaváraní a čakať kým vychladne..