Langoše

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg múky špeciálky (hladkej), 1/2 l mlieka, 10 Dkg kvasníc, trochu cukru, 1 vajce,1 PL soli, 1/2 malej lyžice sódy bikarbóny, 1malá lyžica octu, troška kmínu, 1 pochúťková smotana, cesnak podľa chuti, kečp, syr, tatárska omáčka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť, (cesto je potom možné uložiť i do ľadničky). Urobíme si guľky z cesta vo veľkosti päste, tie roztiahneme do požadovanej veľkosti a opečieme na oleji, potrieme rozmačkaným cesnakom zmiešaným zo soľou, príp. môžme nastrúhať na ešte teplý korpus eidamský syr či pridať kečup, tatárku, majolku, proste to čo máte radi. Dobrú chuť Vám prajem.