Kuracie špízy s citrónovou trávou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kusy citrónovej trávy, 2 šalotky (alebo 1 cibuľa), 1 thajská červená chilli paprička, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL hnedého cukru, 1 PL tmavej sójovej omáčky, 1 PL ustricovej omáčky, 1 PL rybacej omáčky, 1 PL sézamového oleja, 500g kuracích pŕs, jazmínová ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyskúšala som zase čosi z mojej najobľúbenejšej ázijskej kuchyne, tentokrát vrámci grilovacej seróny vyhrali špízy. Akurát musím ešte odsledovať ten náš gril :o) lebo mohli by veru byť aj svetlejšie :))))) ale tá chuuuuuuuuuťťťťťťťťť.....mňááááááááááááám

Pripravíme si ingrediencie. Ja používam zmrazenú citrónovú trávu aj thajské chilli papričky.
Nakrájame si cesnak, šalotku, citrónovú trávu aj chilli.
V mažiariku z nich pripravíme hustú pastu. Ale ak sa vám nechce, alebo nemáte poruke mažiarik, vhoďte všetko do mixéra, pridajte trošku vody a poriadne rozmixujte. Potom už len vmiešajte všetky omáčky, cukor a sézamový olej.
Kura si nakrájame na rezance a poriadne premiešame s marinádou. Odložíme do chladničky na 1 až 2 hodiky odležať.
Bambusové špízy si aspoň na 10 minút namočíme do vody, aby sa nám pri grilovaní nechytili.
Ponapichujeme mäsko a ide sa grilovať.
Na začiatku použijeme vyššiu teplotu, aby sa mäsko zatiahlo, potom ju znížime a špízy dopečieme. Ja som sa moc ponáhľala a tento krok som trošku pokazila a mäsko bolo bohužiaľ kôli tomu suchšie :(
Máme hotovo, už led degustujeme. Dobrú chuť!!!!!!!!!