
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: -10 vajec ,250g krystaloveho cukru ,8PL teplej vody ,100g roztopeneho rastlinneho tuku ,375g hladkej muky , 50-70g kakaa ,1,25 bal. prasku do peciva ,1čl prasku do pernika Krem: -12PL krystaloveho cukru ,2bal. vanilinoveho cukru ,250ml mlieka ,1bal. tortovej zelatiny ,0,5l rastlinnej slahacky ,250-500g jemneho tvarohu
POSTUP PŘÍPRAVY
Vopred napisem, ze u nas pouzivame rastlinnu slahacku, nie klasicku lebo rastlinnu vzdy vyslaham do velmi hustej peny co sa mi pri klasickej nepodarilo nikdy . Do plnky som pouzil 750ml slahacky , preto je tej peny tak vela :D.
Vajcia si rozdelime do dvoch misiek . Do vecsej dame zltky s cukrom , ked mame penu hustu postupne po lyziciach pridavame teplu vodu aby sa nam cukor v pene uplne rozputil a doslahame do hustej peny. Potom vmiesame aj rostopene maslo. Do peny postupne pridavame muku rozmiesanu s kakaom a s praskami do peciva po castiach . Do tejto hmoty nakoniec metlickou zaslahame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech s peciacim papierom a pecieme 10-15 minut pri 180 stupnoch . Upecenost skusime sparadlom. Zcasti vychladnute cesto rozrezeme nitou na polku, medzi ktore natrieme krem.
Krem si pripravime tak, ze najskor si nechame mlieko zohriat s cukrom aby sa nam uplne rozpustit . Do tepleho mlieka pridame namocenu zelatinu, ktoru si nechame v teplej vode namocenu 20-30minut. Mlieko miesame az do skoro uplneho vychladnutia na izbovu teplotu , bude celkom huste . Medzi tym si vyslahame slahacku, ktoru metlickou vyslahame s tvarohom a po velmi malych castiach do slahacky zaslahavame pripravene mlieko. Pridavat mlieko po naozaj malych castiach .Krem hned po vyslahani natriet na cesto , prikrit druhou polovicou a nechat vychladnut..Kto ma rad sladsie moze si pridat este cukor, nam doma to bolo akurat sladke ako z obchodu ani prilis sladke ani malo