Paradajková polievočka - najlepšia na svete !



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík mám od šéfkurára vychytenej reštaurácie, je naozaj bezkonkurenčná :P keď som ju prvýkrát uvarila a podarila sa mi, povedala som si, že ju budem šíriť, pretože pripraviť naozaj dobrú paradajkovú polievočku je umenie :) :) :)

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk 9 miliónov fotiek :D

pripravíme si všetky ingrediencie :)
2 väčšie cibule si nakrájame na veľké kusy, približne ako na obrázku. Šupneme ich do hrnca, kde sme si predhriali približne deci jemného olivového oleja (dno hrnca by malo byť pokryté :) ) - nešetríme, je zdravýý !
Cibuľu necháme dobre zarestovať, nech pekne zmäkne a opraží sa :) Potom k nej pridáme kvalitnú morskú soľ, možno aj tak 2 lyžičky (budeme pridávať ešte pretlak, a potrebujeme nejakú chuť, tak si ju musíme vyrobiť :P ) Samozrejme pridáme lyžicu kryštálového cukru.
ďalej pridáme mleté čierne korenie, takisto nešetríme :) možno polovicu lyžičky, proste dosť :P
na rad prichádza hra s paradajočkami :P Umenie je v tom, že si nachystáme 2 misy, do 1 dáme ľadovú vodu a do druhej šupneme rajčiny, ktoré sme si navrchu i naspodu dokríža prerezali :) Paradajočky zalejeme vriacou vodou, počkáme minútku dve, lyžičou ich vyberieme a šupneme do vody studenej :)
takto nejako :P
vyberáááme
zo studenej vody ich po schladení vyberieme a jednoducho z nich stiahneme šupku :) tadáááá
potom rajčinky nakrájame na väčšiu kusy a pridáme ich k cibulke.
po tom, ako to necháme všetko pekne zarestovať, pridáme asi 80 gramov paradajkového pretlaku (ja dávam aj 250g :D ) Sú rôzne varianty. Ak nemáme čerstvé rajčiny, kúpime lúpané v konzerve. Takejto tuhej zmesy však potrebujeme 750gramov. Ak nemáme ani tie, dáme rajčinový pretlak, to už však nestačí 80gramov, ale tak 8krát viac :D Ak nemáme pretlak, tak do polievočky šupneme aspoň paradajkovú šťavu.
Celú túto zmes necháme dôkladne prevrieť. Šupneme do nej ponorný mixér, stíšime plameň a mixujemeeeeeeeee :) až oprskáme každú kachličku v kuchyni :D
ak už sa nám zdá, že polievočka je rozmixovaná, pridáme vodu (nedávam viac ako 3 deci ) a necháme opäť prevrieť. Do prevretej polievočky zamixujeme zahusťovadlo - teda vlažnú vodu zmiešanú s 1 lyžicou hladkej múky. Kočky - tu bacha na hrudky a hrčky !!! Polievka tak stratí svoj šarm !
V poslednom kroku pridáme čerstvo nasekanú alebo sušenú bazalku :) Odporúčam polievočku ochutnávať. Ja vždy solím či korením, alebo pridávam bazalku, až kým nie je akurát ! Ani sladká, ani slaná ! :) Najlepšou vecou do tejto polievočky sú SYROVÉ TORTELLONY. To sú také maličké guličky so syrom, sušené cestovinky, ktoré jednoducho uvaríme vo vode. Ja som do tejto polievočky zamiešala krupky ( ble, na želanie ) -trauma zo školskej jedálne.
Takže origoš polievočka od môjho kamaráta kuchára - krásny biely tanier / miska, v nej hustá polievočka, na povrchu polievočky kyslá smotana - teda taký krásny vír z nej vytvorený :P a v strede posypané tortellony :) Predstava domáca - obrovský tanier plný polievočky, v strede koooooopec cestovín a koooopec nastrúhaného syra, poprípade nastúhané vajíčko a kyslá smotana :) No, myslím, že som na ňu dostala neskutočnú chuť :D V tejto polievočke je všetko zdravé, chutné a žiadna diéta by ju nemala zastaviť :P Ak správne odhadnete pomer soli cukru korenia a bazalky, podľa mňa už inú ochutnať nebudete chcieť :P som na ňu hrdá, že i keď nie som profík, viem uvariť PARADAJKOVÚ POLIEVOČKUUUU :) :) :) dobrú chuť :)