Pohankove cudo :))

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g pohanky, 400 g mrkvy, 300 g zemiakov, 200 g kukurice z konzervy alebo mrazenej, 150 g karfiol alebo na kocky pokrajat baklazan ( podla chuti), korenie, vegeta sol, 4 cele vajcia ,1 dcl oleja, 70 g celozrnnej raznej muky koreniny podla chuti, Eidam syr a niva na platky - mnozstvo podla chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Chcela by som najskor povedat, ze zelenina, ktoru zvolite , je na vas :) pokial niekto uprednostnuje hrach pred kukuricou, ziadny problem.
Tento recept vznikol vcera uplnou nahodou :D povodne som chcela robit zeleninove lievance (recept som nasla na minibazare mimochodom), ale nakoniec som si povedala, ze nechcem jedlo vysmazat na oleji, aby nebolo prilis tucne, a tak dam zmes na plech a upeciem na mierne vymastenom plechu (maslom) :)
Takze postup:
- najskor uvarte pohanku
- nastruhajte mrkvu na pasiky (nie tie najmensie, postaci na tie vacsie co byvaju na kuchynskom struhaku)
- nastruhajte zemiaky na pasiky
- pripravte dalsiu pridavanu zeleninu (napr. rozmrazte karfiol a nasekajte na mensie kusky)

Ked mate suroviny pripravene - vsetko dajte do velkej misy a poriadne miesajte aj s vajickami, trochou celozrnnej muky, kukuricou, a pridajte koreniny a sol podla chuti.

Vymastite plech maslom, pripadne vysypte trochou muky, aby sa jedlo neprilepilo.

Vlozte do vyhriatej rury na 200 stupnov a pecte dovtedy, kym nebude hmota suchsia (nebude sa lepit )

Pred koncom poukladajte na vrch na platky nakrajany syr Eidam, popripade i nivu - opat podla chuti.
Ja podavam i s kecupom.

Mozete podavat :) Myslim ze milovnici lahkych vegetarianskych a zdravych jedal (pohanka je velmi bohata na dolezity Rutin - upevnuje cievy) ocenia tento napad .

Dobru chut :)