Smotanové osvieženie

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 5 vajec, 5 PL kopcovitých lyžíc prášk.cukru, 5 kopcovitých lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva//////plnka: 1 šľahačka v prásku ( v 2dcl mlieka+PL cukru), 1 kyslá smotana (330g) 2 vanilkové cukre, 1 PL prášk. cukru///////ozdoba: akékoľvek ovocie a číra želatína
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme si najprv krém, ktorý pobudne v chladničke, kým urobíme cesto... Krém: šľahačku urobíme podľa návodu, ja som vyšľahala v 2dlc mlieka a 1PL prášk. cukru. Ak chcete, použite smeta-fix, ja som nedala. Do hustej zmesi vmiešame kyslú smotanu (ja som mala od Zotta), 2 vanilkové cukre a 1PL prášk. cukru CESTO: Z bielok ušľaháme tuhý sneh, potom zašľaháme žĺtky a cukor. Má to byť nadýchané. Do tejto zmesi pridáme postupne po lyžiciach polohrubú múku a prášok do pečiva. Pečieme v rozohriatej rúre asi na 180 stupňov dozlatista. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a poukladáme ovocie. Dáme do chladničky. Želatínu si pripravíme podľa návodu aspoň do 3/4l vody, ja som mala až liter. Väčšinou sa nechá zo pol hodinu v studenej vode a potom sa zahreje do bodu varu, nemala by však prevrieť + pridáme kryšt. cukor (na liter tak 6PL) Necháme vychladnúť a degustujeme... My tak pol plechu za hodinu :)
 |
šľahačka so smotanou a práškovým cukrom |
 |
do tuhého snehu pridáme práškový cukor a žĺtka, neskôr zľahka primiešame múku a PDP |
 |
upečené piškótové cesto |
 |
rozotrieme krémik |
 |
poukladáme ovocie |
 |
želatínka... po pene neostane ani stopy... niektoré nemusia zapeniť vôbec |
 |
Hotovo!! :) |