POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KRĚM:150g čokolády, 200ml šľahačky, 4PL likéru /môže byť kávový likér, váječný, teraz som dala Cointreau/, 500g mascarpone. OVOCIE: môže byť rôzne jahody, černice, podľa toho, čo máte doma, ja som potrebovala spotrebovať ananás/. OZDOBA: čokoládové hoblinky, alebo to, čo sa Vám hodí :-)
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme si ovocie na kúsky,drobné ovocie necháme vcelku.
Nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme vychladnúť.
Mascarpone vymiešame do hladka.
Vyšľaháme šľahačku do polotuha a pridáme likér, ktorý ešte zašľaháme.
Šľahačku primiešame k mascarpone, aby vznikol krásny hadký krém.
Pridáme vychladnutú čokoládu, ktorú ľahko primiešame, aby vzniklo mramorovanie.
Do pohárov, alebo misiek vrstvíme krém, ovocie,krém.....vrstvy záležia od Vás a veľkosti misiek, či pohárov.
Končíme krémom, ktorého vrch ozdobíme čokoládou, alebo hoblinkami.
Prajem Vám krásne mlsanie :-)
Potrebné ingrediencie |
Rozpustéme si čokoládu... |
..nakrájame ovocie..ananás... |
..pripravíme mascarpone..premiešame do hladka.. |
..vyšľaháme šľahačku do polotuha a pridáme likér, ktorý ešte zašľaháme.. |
..šľahačkovú zmes pridáme k mascarpone... |
,,premiešame na jemny krém |
..pridáme rozpustenú vychladnutú čokoládu.. |
..jemne premiešame,aby vzniklo mramorovanie... |
......vrstvíme do pohárov, krém,ovocie, krém... |
..krém a povrch dozdobíme... |
DOBRÚ CHUŤ :-) Dá sa urobiť len samostatný krém bez ovocia, alebo namiesto ovocia dáte piškótky, alebo keksíky namočené v silnej káve. Fantázii sa medze nekladú a doma sa vždy niečo nájde, čo sa dá smombinovať, no nie? :-) |