Rumovoorechový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25dkg Palmarin alebo Hera, 25dkg práškového cukru, 15dkg polohrubej múky (moja tetuška robila z hrubej), 10dkg posekanych vlašských orechov (ak niekto nemôže orechy treba dať miesto nich o tych 10dkg vac muky a orechy vynechať ale popravde tak som to neskušala a asi to nebude úplne ono), 5vajec, 1/2 prášok do pečiva, 1-2 PL kakaa, 1/2 dcl rumu na pečenie. Na polevu: 25dkg práškového cukru, 1/2 dcl rumu na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

koláčik mi robila vždy tetuška keď som prišla do Tatier na prázdniny...snáď aj vám zachutí...my sme sa nim so sestrou šli priam zadrhnúť...:))

potrebné suroviny :)
tuk, žltky a cukor si rozmiešame...pridáme múku, orechy, prášok do pečiva, kakao a rum a opäť premiešame na takúto masu...
vymiešame si bielka do peny a premiešame s masou
roztrieme do strednevelkého pekáča....ja mám teflónový, takže som nemastila..naviac koláč je dosť mastný lebo tuk a orechy robia svoje ale ak nemáte teflon.povrch alebo silikon..tak odporučam asi radšej papier na pečenie pre istotu a lepšiu manipuláciu..:)
Pečieme cca 45 min na 165 teplovzduch v hornej časti trúby...presny čas je indyvindy..takže skúšame špáradlom...:)
a takto vyzera upečený....ja som sa to snažila tlačiť na kraje pri roztierani ale aj tak mi to v strede vystúpalo...:( a potom ako som ho prevrátila na podložku sa mi nalomil...ale na chuti mu neubralo..:))
pripravíme si polevu ale až keď je koláčik vychladnutý....inak by ztuhla....takže odmeriame 25dkg cukru a nalejeme doň 1/2 dcl rumu...vymiešame a polievame kolačik....
polevu ešte môžeme pekne rozotrieť jemne kym nestuhne..ale tuhne to pomerne rýchlo..ale aj tak treba nechať ešte chvílu tuhnúť.....no a režeme nožom oplachnutym v studenej vode...nemalo by popraskať..:) dobrú chuť...:)