celozrnný chlieb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru
200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni)
4PL oleja, 1PL octu,
by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať

POSTUP PŘÍPRAVY

tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná.
dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk.