SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg hovädzieho mäsa (kedysi som používala stehno, lebo sme fajnoví ohľadom mastného mäsa, ale po skúsenostiach som sa vrátila k starej dobre kližke), 3-4 veľké cibule nakrájané na kocky, 5-6 strúčikov cesnaku nasekaných na drobno, 2 lyžičky gulášového korenia, 3 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička pálivej papriky (samozrejme môžeme vynechať), 3 polievkové lyžice Solamylu, 2 kocky hovädzieho bujónu, soľ podľa chuti (ja dávam cca 3 kávové lyžičky), 1 paradajkový pretlak, 2 zelené papriky nakrájané na malé kúsky (nemusí byť), 1-1,5 l vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík som dostala asi pred dvomi rokmi mailom od kamaráta. Keďže som dosť lenivý človek, hneď som ho vyskúšala a je fakt výborný a hlavne - bez roboty. Priznám sa, klasickou cestou sa mi v domácich podmienkach nikdy nepodarilo uvariť taký výborný guláš. Každý, komu som posunula recept sa zalizuje,o) 2 poznámky: na prípravu je nutný pekáč s pokrievkou a dôležité je neotvárať pekáč počas pečenia. Odparila by sa voda a mohlo by to prihorieť. Tak tu je postup:

Nakrájame si mäsko, cibuľu, cesnak
Pridáme ďalšie suroviny podľa popisu a zalejeme vodou. Bujón nie je nutné rozpustiť vo vode, jednoducho tam tie kocky šupneme. Vznikne takáto trošku nevzhľadná masa,o)
Ja robím tento guláš v takomto pekáči.
A to je ale fakt všetko. Guláš dáme do rúry na 180 stupňov na cca 1,5 hodiny. Možno si po prvom pečení upravíte čas a dobu pečenia podľa svojej rúry. Neotvárame rúru a hlavne dievčatá - nečumíme dovnútra,o)
Hotový produkt lenivého varenia, tentokrát s českými bramborovými knedličkami.