Karfiolový "nákyp"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 stredne veľký karfiol 10 stredne veľkých zemiakov 1 väčšia cibuľa olivový olej 4 vajcia asi 200 ml mlieka soľ mletá rasca mleté čierne alebo biele korenie 2 kyslé smotany petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

V paráku necháme zmäknúť na ružičky rozobratý karfiol, osolíme, pridáme mletú rascu. V osolenej vode uvaríme na kolieska pokrájané zemiaky. (Zlepšovák: Ja som ich varila vo vode, v ktorej sa paril karfiol a manžel z toho vývaru dorobil karfiolovú polievku :-)
Dressing: Na oleji speníme 1 väčšiu cibuľu, pridáme v mlieku rozšľahané 4 vajcia, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením, chvíľu povaríme. Odstavíme, do teplého pridáme kyslú smotanu. Zalejeme zemiaky s karfiolom už na tanieri alebo ešte môžeme dať zapiecť do rúry na spôsob francúzskych zemiakov. Ja som nedala, aby sa nestrácali živiny :-) Hotové posypeme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!