
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
receptík je od vanilky52...
POSTUP PŘÍPRAVY
Jedno cesto: 6 vajec, 210g práškového cukru, 160g polohrubej múky, 1 zarovnaná čajová lyžička kypriaceho prášku. Žĺtky vymiešame s cukrom, bielky vyšľaháme dotuha a múku zmiešame s kypriacim práškom. Do žĺtkovej zmesi na striedačku vmiešame múku a sneh. Pečieme na papieri na pečenie si 15 minút na 180 stupňov. Necháme vychladnúť.\r\nDruhé cesto: 7 vajec, 125 ml oleja, 180g práškového cukru, 70g zomletého maku, 50g polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva. Žĺtky vymiešame s cukrom a olejom, bielky vyšľaháme dotuha, múku, mak a kypriaci prášok zmiešame a postupne na striedačku s bielkami vmiešame do žĺtkovej zmesi. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút na papieri na pečenie....Tiež necháme vychladnúť.\r\nPotom bledé cesto natrieme marhuľovým džemom a priložíme makový korpus, prekrojíme napoly, jednu polovicu natrieme 2/3 plnky, priložíme druhú polovicu , jemne pritlačíme a potrieme zvyšnou 1/3 plnky.
Plnka: 250 ml mlieka, 1 vanilkový puding 60 g kryštálového cukru, 1 ČL nesky, 250g masla alebo Palmarínu, práškový cukor podľa chuti. Časť mlieka dáme variť s kryštálovým cukrom a kávou, do zvyšok mlieka zmiešame s pudingom a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť a potom vymiešame s maslom /Palmarínom/ a práškovým cukrom. Povrch polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme postrúhanou čokoládou...