Slivkový báleš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1 vajce, 50 ml oleja, 1 pohár zaváraných sliviek, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, Na posýpku: 3 PL polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 2 PL oleja.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme kvások (do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie), ktorý po 10 minútach pridáme k múke, vajcu, soli a oleju. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť. Táto dávka je na jeden plech. Plech si najprv naolejujeme, dáme naň cesto, ktoré si ručne upravíme na celú šírku plechu. Aj povrch cesta je potrebné trošku poolejovať, slivky si porozkrajovať na štvrťky a ukladať nahusto vedľa seba. Potom treba ešte pripraviť posýpku, všetky prísady dobre premiešať, až sa posýpka dobre sype na báleš =) na slivky posypať najprv vanilkový a potom škoricový cukor. Už ho len šupnúť do rúry na 220 st. na 15-20 minút a je hotovo. Dobrú chuť!! =)