"Makaróny na ázijský spôsob"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 póry (väčšie), kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, 2 polievkové lyžice tekutého medu, 300 g makarónov, 300 ml hydinového vývaru (aj hovädzí to je tak jedno ;), 3 polievkové lyžice dezertného vína (biele :), 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2-3 nasekané chilli papričky (bez jadrovníka), trochu cukru, 1 čajovú lyžičku majzeny, 1 polievková lyžica masla, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Aby som v tom nemala chaos, tak som si všetko najskôr pripravila ;) Síce som mala dnes sklz (venovala som sa MMB :) a obedovali sme o hodinku neskôr, ale stálo to za to :)

Na panvici si rozpálime olej. Mäsko si nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť na oleji, znížime teplotu a do mäkka opečieme.
Horúce mäso osolíme a nalejeme naňho med :) Ja som dala viacej nie len 2 lyžice ale asi tak 1,5 dcl ked nie viac :) A tu sa mi práve zahmlelo pred objektívom :)
Keď je mäsko mäkkučké, vyberieme ho nabok a odložíme. Môžeme dať variť makaróny v osolenej vode podľa návodu, keď budú hotové - zliať, odkvapkať ....však to poznáte :)
Do výpeku pridáme hydinový vývar.
Ďalej tam pridáme vínko :)
Nakoniec sójovú omáčku. Všetko to necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením...
Potom do toho ešte pridáme nasekané chilli papričky :) Zamiešame, dochutíme troškou cukru ( ale ja som tam dala veľa medu takže to už nebolo treba ;)
V malom množstve vody si rozmiešame majzenu (zase som jej dala viacej - dve lyžičky :) a prilejeme do omáčky. Za stáleho miešania necháme zhustnúť.
Očistíme si pór a nakrájame na väčšie kúsky aj s listami, v ďalšej panvici ho opražíme na masle. Necháme ho tam kým nebude tak v "strednej ceste" makkučký ale zase nie moc :) Môžeme prikryť.
Odložené mäsko dáme do omáčky, zamiešame.
Ďalej pridáme pórik. Zamiešame :)
Takto nejako vyzerajú moje makaróny uvarené, v nerezovej mise , nakoľko nemám ešte stále wok a veľmi po ňom túžim :)
Zmes omáčka, mäsko, pór dáme na makaróny :)
A nakoniec sa to celé pokúsime premiešať :) (na obrázku to ešte nie je ;) Potom už len podávame.
Takto to vyzerá už hotové na tanieriku. Dobrú chuť :)