Nakladaný CAMEMBERT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 ks syra Camembert, cibuľa, cesnak, olej - ja som dala olivový panenský, celé čierne korenie a nové korenie, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 1-2 KL mletej červenej papriky, mletá feferonka, bobkový list, trošku drveného rozmarínu a šalvie, a trochu soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame červenú papriku, mleté korenie, soľ, rozmarín, šalviu, mletú feferonku a pretlačený cesnak, a zalejeme trochou oleja, aby vznikla redšia pasta.

pripravené koreniny na pastu
syry si rozkrojíme na polovice
na každú polovicu natrieme 1 KL pripravenej pasty, a poukladáme nakrájanú cibuľu
polovičky syra spojíme, rozštvrtíme a každú časť prepichneme špáradlom, aby to spolu držalo
na dno pohára dáme trochu cibule, celé korenie čierne aj nové, a nalejeme trochu oleja
potom ukladáme striedavo syr, korenia, bobkový list, nakrájanú cibuľu. Celé to nakoniec zalejeme olejom, zatvoríme a necháme stáť 3-5 dní. Olej zo syra sa dá použiť znova, alebo aj na naloženie mäsa.
no a keďže som mala čas a suroviny, tak som urobila ešte aj utopence